Nov 14, 2019 in Continuous Integration
Q: Continuous Integration Multiple Choice Questions and Answers. Continuous Integration questions and answers with explanation for interview, competitive and entrance test

1 Answer

0 votes
Nov 14, 2019

https://madanswer.com/continuous-integration
 

Continuous Integration Questions Answers

Below are the 20 odd questions for CI or Continuous Integration

a) ----- is a .Net build tool.

a) NAnt

b) Ant

c) Maven

Answer- a) NAnt

NAnt is a .Net build tool.

b) Git, Mercurial and Subversion are centralized version control tools.

a) False

b) True

Answer- a) False

No, Git, Mercurial and Subversion are not centralized version control tools.

c) Jabber is a :

a) Messaging plugin

b) Deployment plugin

c) Build plugin

Answer- a) Messaging plugin

Jabber is a MEssaging Plugin

d) CI pipeline consists of ______________.

a) Items

b) Stages

c) Artifacts

d) Commitments

e) Tickets

Answer- b) Stages

CI pipeline consists of Stages.

e) Which is the first code analysis to be executed ?

a) style check

b) code coverage

c) unit test

Answer- c) unit test

Unit Test is the first code analysis to be executed

f) Trunk is also known as __________________.

a) Feature Branch

b) Mainline

c) Codeline

d) Work Branch

Answer- b) Mainline

Trunk is also known as MainLine

(7)Work Branch is also known as_______________________.

a) Mainline

b) Trunk

c) None of the options

d) Codeline

Answer- d) Codeline

Work Branch is also known as Codeline

(8)Private builds can be triggered automatically.

a) False

b) True

Answer- a) False

No, Private builds can not be triggered automatically.

(9)Git is a ___________________________ version control system.

a) Centralized

b) Distributed

c) Local

d) None of the options

Answer- b) Distributed

Git is a Distributed version control system.

(10)CCMetrics is used to identify _______________________.

a) Coupling factor

b) Incoming dependencies

c) Code Complexity

d) Outgoing dependencies

Answer- c) Code Complexity

CCMetrics is used to identify Code Complexity.

(11)In a normal scenario, software from ____________ is deployed to production.

a) All of the options

b) Release branch

c) Work branch

d) Master branch

Answer- d) Master branch

In a normal scenario, software from Master Branch is deployed to production.

(12)Which is not a CI practice ?

a) Run fast builds

b) Deploy to production

c) Stage Builds

d) Commit frequently

Answer- b) Deploy to production

Deploy to production is not a CI Practice.

(13)It is a proven fact that reducing the CCN of code is known to reduce the number of errors or bugs in the code.

a) False

b) True

Answer- a) False

No, It is not a proven fact that reducing the CCN of code is known to reduce the number of errors or bugs in the code.

(14)Private builds are executed after moving the changes to version control.

a) True

b) False

Answer- b) False

No, Private builds are not executed after moving the changes to version control.

(15)Efferent Coupling is a measure of ____________________.

a) Code Complexity

b) Outgoing dependencies

c) Incoming dependencies

Answer- b) Outgoing dependencies

Efferent Coupling is a measure of Outgoing Dependencies

(16)Build can be triggered by a version control tool.

a) True

b) False

Answer- a) True

True, Build can be triggered by a version control tool.

(17)Activities that are part of continuous integration______________.

a) Tests

b) Code Build

c) Inspection

d) All of the Options

e) Version Control

Answer- d) All of the Options

Activities that are part of continuous integration Test, Code Build, Inspection and Version Control.

(18)Which is NOT a benefit of CI ?

a) Issues can be identified and addressed quickly

b) The integration process is faster

c) Bugs and defects no longer occur

d) Productivity increases

Answer- c) Bugs and defects no longer occur

Bugs and defects no longer occur is not a benefit of Continuous Integration.

(19)Does CI pipeline need to have all the software development functionalities integrated in place ?

a) False

b) True

Answer- a) False

CI pipeline need not to have all the software development functionalities integrated in place

(20)stream based version control helps to apply bug fixes to many versions of the application.

a) False

b) True

Answer- b) True

Yes, stream based version control helps to apply bug fixes to many versions of the application

(21)Commiting a code change, when the inspection fails , is perfectly fine as the code logic is working fine anyway

a) False

b) True

Answer- a) False

Commiting a code change, when the inspection fails , is not perfectly fine as the code logic is working fine anyway

(22)Arrange in order- A. Running Unit Test B.Running Static Code Check C.Check for Code Coverage D. Build Package

a) BACD

b) ABDC

c) ACBD

d) BADC

Answer- a) BACD

(23)Which of the following is an artifact repository ?

a) Matrix

b) Ansible

c) Maven

d) Nexus

Answer- d) Nexus

Nexus is an artifact repository

(24)Which of these is not a valid build trigger ?

a) manual trigger

b) parameterized trigger

c) downstream trigger

d) version conrol trigger

Answer- c) downstream trigger

Downstream Trigger is not a valid build trigger

(25)Which of the tools is not mandated for integration in a CI pipeline ?

a) Terraform

b) Chef

c) Maven

d) Selenium

Answer- c) Maven

Maven tools is not mandated for integration in a CI pipeline 

Teamcity is a ______________________.

a) Build Tool

b) Build Scheduler

c) Build Scheduler

Teamcity is a Build Scheduler

What are the different steps involves in CI.

When we add more steps in CI that means more stability.

a) Compilation

b) Unit Tests

c) Code Quality Gates

d) Integration Tests

e) Deployment

f) Chain Tests

Functional testing can be automated using Jenkins.

a) True

b) False

Answer: True

Yes, Functional testing can be automated using Jenkins

1. System Testing is a ______. 

a) Black box testing  --

b) White box testing

c) Grey box testing

d) Both a and b

Answer: a) Black box testing 

2. Verifying that whether software components are functioning correctly and identifying the defects in them is objective of which level of testing? 

a) Integration Testing

b) Acceptance Testing

c) Unit Testing  

d) System Testing

Answer: c) Unit Testing

3. When is Acceptance Testing performed in Agile development? 

a) On request of customer

b) After system is ready

c) At the end of each iteration  

d) Daily

Answer: c) At the end of each iteration 

4. Agile is _____. 

a) Sequential

b) FalseIterative

c) Incremental

d) Both B & C  

Answer: d) Both B & C

5. Which one of the following techniques makes DevOps a successful methodology to develop and deliver software? 

a) DevOps enables you to organize your teams around your organizational mission

b) DevOps enables you to create your software with built-in quality and monitoring

c) DevOps enables you to quickly identify, fix and learn from errors

d) All above choices  

Answer: d) All above choices

Related questions

0 votes
Oct 21, 2019 in Jenkins
+2 votes
Aug 6, 2020 in Continuous Integration
...