in DevOps by
Q:
Q1 The result of a Hive query is saved in _______________.

None of the options

hdfs

local File

both

Ans - HDFS

Q2. When there is a large set of data and you want to retrieve a small set of data. What is the concept called?

Partitioning

None of the options

Data Sampling

Bucketing

Ans- Data Sampling

Q3. If the database contains some tables, then using which keyword can it be forced to drop the tables?

Cascade

Restrict

Overwrite

Drop

Ans- Restrict

Q4. Where is data stored?

None of the options

Hive

MySQL

HDFS

Ans HDFS

Q5. If the partition of an index table is dropped, then

Error is thrown.

None of the indexes are dropped.

Corresponding partitions are also dropped.

Indexes are refreshed by default.

Ans- Corresponding partitions are also dropped.

Q6. Hive is a __________________.

relational database

OLTP

language

an open source data warehouse system--

Ans- an open source data warehouse system

Q7. Which of the following command can be used to show partitions?

show

show extended

describe extended

describe extended <tablename>

Ans- Show

Q8. A UDF is created to accept arguments of different data types. Which of the following defines the given statement?

Standard UDF

Generic Function

Super functions

Aggregate Function

Ans - Standard UDF

Q10. Which is the following is more convenient to get table details?

describe extended <tablename>

describe formatted <tablename>

describe <tablename>

all of the mentioned

Ans- describe formatted <tablename>

Q11. When the schema of the table doesn’t match with the data types of the file. What does Hive do?

Throws error.

Returns null

Drops the file.

Corrects the data

Ans - Returns null

Q12. Hive will provide Data Warehousing Layer to data over Hadoop.

True

False

Ans. True

Q13. Which of the following are the two default table properties?

last modified time and hive version

hive version and last modified time

last modified by and last modified time

last modified time and hive version

Ans- last modified by and last modified time

Q14. Apache Hive was initially developed by ____________.

Facebook

Twitter

Microsoft

Amazon

Ans- Facebook

Q15. In which mode, HiveServer2 accepts real Thrift calls.

Embedded

Interactive

Remote

HTTP

Ans. HTTP

Q16. Which of the following are types of metastore?

All of the options

Remote metastore

Embedded metastore

Local metastore

Ans- All of the options

Q17. Which of the following options Hive doesn’t convert queries to?

Spark jobs

None of the options

MapReduce

Apache Tez

Ans- MapReduce

Q18. Hive can replace RDBMS.

False

True

Ans- False

Q19. Hive stores metadata by default in ____________.

Tez

Derby

Hadoop

None of the options

Ans Derby

Q20. When the schema of the table doesn’t match with the data types of the file that is to be loaded, what does Hive do?

Corrects the data

Throws error

Drops the file

Returns null

Ans - Returns null

Q21. Which of the following command is to be used in a DDL statement to create Avro-backed tables?

“STORED AS AVRO”  

“STORED AS HIVE”

“STORED AS SERDE”

“STORED AS AVROHIVE”

Ans- “STORED AS AVRO”  

Q22. Hive allows the feature to copy __________.

Both Schema and Data

None of the above

Schema

Data

Ans- Schema

Q23. If you create a table but don't create a database then where will the table be stored?

It is stored in the default database.

A new database is created with a table name.

Ans- It is stored in the default database.

Q24. Which of the following does Hive use for logging?

logj4

log4j

None of the options

log4i

Ans- log4j

Q25. Which of the following is the advantage of creating partitions?

faster results

effective memory utilization

Query syntax simpler

NameNode using less RAM

Ans- faster results

Q26. Hive does not convert queries to ___________.

MapReduce

Spark jobs

Apache Tez

None of the options

Ans - MapReduce

Related questions

0 votes
asked Jun 7, 2020 in Hive by SakshiSharma
0 votes
asked Apr 24, 2020 in Big Data | Hadoop by Hodge
0 votes
asked Apr 24, 2020 in Big Data | Hadoop by Hodge
0 votes
0 votes
asked Apr 6, 2020 in Big Data | Hadoop by GeorgeBell
0 votes
asked Jan 13, 2020 in Big Data | Hadoop by AdilsonLima
...